Cum utilizam Gmail asemenea unui client de email?

Daca detineti o adresa de Gmail si una asociata domeniului propriu, atunci puteti importa contul dumneavoastra de email a domeniului in contul de Gmail folosind functia de fetcher mail in Gmail. 

Functia de mail fetcher de la Gmail importa toate email-urile avute pe domeniul, in contul personal de Gmail, apoi in continuare toate e-mail-urile noi primite/trimise de pe adresa asociata domeniului vor fi salvate in contul de Gmail.

In acest articol, va vom arata cum sa importati contul sau conturile dumneavoastra de e-mail cu domeniul, direct in contul personal de Gmail.

1. Deschideti contul de Gmail.

2. In coltul din dreapta sus click pe butonul de "Settings"

gmail email client

3. Se va selecta optiunea de "See all settings"
gmail as email client


4. Se identifica si se selecteaza optiunea de "Accounts And Import"
gmail client de email

5. La sectiunea "Check mail from other accounts:" se actioneaza asupra butonului de "Add a mail account"
gmail email client

6. In panoul deschis se va introduce adresa de email asociata domeniului avut (sectiunea "Email Address") si ulterior se va actiona asupra butonului "Next >>"
gmail client de email


7. In urmatorul pas se va selecta optiunea "Import emails from my other account (POP3)" si ulterior "Next >>"

8. La campul "Username" se va introduce adresa de email completa a domeniului (contact@exemplu.ro)

9. La campul "Password" se va introduce parola corecta asociata adresei de email.

10. La sectiunea "POP Server" se va trece serverul pe care se efectueaza conectare. Daca se foloseste hosting de la noi (Skaleweb Hosting) atunci se poate seta "mail.domeniu.ro" sau se pot identifica setariile de configurare din cPanel - Email Accounts - CONNECT DEVICES si se vor prelua informatiile de la sectiunea "Secure SSL/TLS Settings (Recommended)"

11. In pasul urmator se vor selecta optiuniile dorite:
- Leave a copy of retrieved messages on the server (Pastrati o copie a mesajelor preluate de pe server) - bifati aceasta optiune daca accesati si adresele de email folosind alt client de email (ThunderBird, Outlook, etc.) sau alte dispozitive (telefon, tableta, etc.), in caz contrar mail-urile de pe adresa respectiva vor fi sterse si le puteti verifica doar de pe contul de Gmail.
- Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail (Utilizati intodeauna o conexiune securizata (SSL) la preluarea mail-urilor) - daca utilizati setarile Secure SSL/TLS, atunci trebuie sa bifati optiunea respectiva. Daca utilizati setarile Non-SSL, atunci nu bifati optiunea respectiva
- Label incoming messages (Etichetati mesajele primite) - bifati optiunea respectiva daca aveti mai multe conturi de e-mail configurate in Gmail, in acest fel puteti sa identificati cu usurinta email-urile care apartin unei adrese de email specifice.
- Archive incoming messages (Arhivati mesajele primite) - recomandam sa nu bifati optiunea respectiva. Daca se bifeaza toate email-urile din adresa de mail vor fi arhivate automat si nu vor aparea in contul de Gmail.gmail client de email

12. Dupa ce au fost configurate setarile dorite click pe "Add Account >>"

13. Dupa ce contul dumneavoastra de e-mail a fost configurat cu succes, Gmail va cere sa alegeti daca doriti sa si trimiteti email-uri folosind adresa respectiva. Acest lucru va permite sa compuneti email-uri direct in Gmail, nu doar sa le verificati. Daca doriti acest lucru click pe "Next Step >>".
gmail ca si client de email


14. In urmatorul pas se va introduce numele de pe care se va efectua trimiterea de email-uri si ulterior click pe butonul "Next Step >>"
gmail ca si client de email


15. In pasul ce urmeaza se vor introduce informatiile serverului SMTP avut. Trebuie sa va asigurati ca introduceti numele serverului, username-ul (adresa de email completa contact@exemplu.ro) si parola corecta. La fel cum mentionam si la partea de POP Server, setarile de configurare (mai ales daca aveti serviciul de gazduire la SkaleWeb Hosting) se pot identifica de asemenea din cPanel - Email Accounts - CONNECT DEVICES si se vor prelua informatiile de la sectiunea "Secure SSL/TLS Settings (Recommended)".
google as email client


16. Dupa ce au fost inserate toate informatiile si sunt corecte se va actiona asupra butonului "Add Account >>"

17. Inainte de a adaugat contul de email, va trebui introdus codul de confirmare trimis pe adresa de email, pentru care s-a efectuat configurare in Gmail. Asadar, pe adresa de email a domeniului va trebui identifica codul de confirmare trimis de Google. 
gmail client de email

Dupa ce a fost introdus codul de confirmare click pe "Verify" astfel procesul de configurare a adresei de email in Gmail se va finaliza. 

gmail as email client

In urma finalizarii procesului de configurare de email a domeniului in contul propriu Gmail, accesati panoul de "Settings" - "See All Settings" selectati optiunea de "Accounts And Import" si in sectiunea de "Send Mail As", click pe butonul de "make default" din dreapta adresei de email. Astfel, de fiecare data cand trimiteti sau raspundeti la email-urile primite se vor trimite de pe adresa de email asociata domeniului si nu de pe adresa de Gmail. 

gmail email client

Folosirea aplicatiei Gmail, in loc de webmail pentru verificarea email-urilor

Folosind Gmail in loc de aplicatia de webmail (conexiunea directa cu serverul de webhosting), daca este sa fim sinceri, e foarte probabil sa considerati aplicatia de Gmail sa fie o interfata simpla si mai prietenoasa, avand o filtrare de spam actualizata, dar si multe alte benefici, insa principalul avantaj este reprezentat de posibilitatea de a utiliza adresa de email direct in interfata Gmail cu un spatiu de stocare a email-urilor generos (default 15.00 GB).

Daca aveti mai multe e-mail-uri pe care nu doriti sa le stergeti, puteti reduce spatiul folosit pe server-ul dumneavoastra de stocare a mail-urilor. 

Cand importati email-ul asociat domeniul in Gmail, in principal descarcati o copie a e-mail-urilor dumneavoastra direct in contul Gmail. Aceasta configurare permite urmatoarele:
- Accesati email-urile din orice browser, orice dispozitiv, de oriunde. Puteti chiar sa instalati aplicatia de Gmail pe iOS si Android direct pe telefonul propriu unde toate setarile se vor sincroniza in mod automat, deci nu trebuie sa refaceti toate configurarile contului de email a domeniului in telefon sau pe dispozitivele mobile.
- Stocati toate e-mail-urile direct in contul propiu de Gmail in loc sa folositi spatiul de stocare a serverului avut pentru partea de email. 
- Profitati de timpul de functionare si stabilitatea furnizata de Google ca solutie de stocare online pentru mail-urile avute.

Este foarte important sa nu uitati ca Gmail este un produs Google, astfel incat daca ar fi sa existe probleme sau daca aveti nevoie de ajutor cu contul dumneavoastra va trebui sa contactati Google pentru asistenta. 

  • 0 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Interpretarea logurilor de trimitere/primire email-uri, cu ajutorul optiunii Track Delivery din cPanel

Optiunea "Track Delivery" de cPanel este de foarte mare ajutor daca sunteti in cautarea de...

Crearea unei casute de email din cPanel

Panoul de control cPanel permite sa creati adrese de email @domeniulmeu.tld. Pentru a creea o...

Setarea unui forwarder din cPanel

Forwarder-ul trimite o copie a mesajele primite de la o adresă de e-mail catre o alta adresa de...

Email Deliverability din cPanel

Optiunea Email Deliverability din panoul de control permite sa obtineti informatii despre...

Global Email Filters din cPanel

Email Filters este o optiune furnizata de panoul de control cPanel care va permite sa blocati...